Thijs Maasen

In 1978 ben ik in Nijmegen aan de Katholieke Universiteit - tegenwoordig Radboud Universiteit - als psycholoog afgestudeerd. Ik ben daarna als universitair docent psychologie aan de Vrije Universiteit te Amsterdam gaan werken. Aan die universiteit ben ik in 1988 gepromoveerd tot doctor in de sociale wetenschappen.

Na mijn promotie ben ik overgestapt naar de geestelijke gezondheidszorg. Eerst heb ik van 1988 tot 2000 als psycholoog bij de Schorerstichting in Amsterdam gewerkt, met name in de hiv-gerelateerde hulpverlening voor homoseksuele mannen. In die tijd heb ik ook de RINO-opleiding tot psychotherapeut voltooid, met als specialisatie de psychoanalytische psychotherapie. Sinds de eeuwwisseling ben ik voltijds werkzaam in mijn eigen psychologenpraktijk.

Al doende heb ik geleerd het psychoanalytische referentiekader, dat ik me tijdens de opleiding heb eigen gemaakt, te vertalen naar de dagelijkse praktijk van de homospecifieke hulpverlening. De meeste cliŽnten in mijn praktijk zijn dan ook homoseksuele mannen.

In 2002 is een compilatie van mijn ervaringen in de homospecifieke hulpverlening gepubliceerd onder de titel: Narcistische krenkingen. Psychotherapie voor homoseksuele mannen. Zie ook: PublicatiesSinds 1991 ben ik werkzaam in de Psychologenpraktijk. De praktijk is gevestigd in de Hartenstraat 31, 1016 CA Amsterdam. E-mail: info@homopsycholoog.nl